Nezávislého kandidáta na predsedu PSK Rudolfa Horvátha vylúčili zo Smeru - SD

03.11.2005 Prešov

Prešov 3. novembra (TASR) - Nezávislý kandidát na predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) a na poslanca zastupiteľstva PSK Rudolf Horváth už nie je čl...
Prešov 3. novembra (TASR) - Nezávislý kandidát na predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) a na poslanca zastupiteľstva PSK Rudolf Horváth už nie je členom strany Smer - sociálna demokracia (SD). Krajská rada (KR) Smer - SD ho v stredu 2. novembra vylúčila zo svojich radov. Dnes o tom informoval novinárov jej predseda Stanislav Kubánek.

Poslednou kvapkou, ktorou pretiekla trpezlivosť orgánov Smeru - SD bola podľa Kubánka Horváthova predvolebná brožúrka, do ktorej zaradil aj spoločnú fotografiu s podpredsedníčkou Smeru - SD a europoslankyňou Monikou Beňovou. \"Hovoril som s ňou a tá sa od použitia tejto fotografie dištancuje. Horváth nemal od nej žiaden súhlas, \" konštatoval Kubánek. Podobne nemal súhlas ani od autora fotografie. Kubánek nechcel povedať, kto je jej autor. Podľa zdrojov TASR je to práve Kubánek.
\"Nemôžem to nijak komentovať, lebo ja som pri Kubánkových vyjadreniach nebol, \" reagoval pre TASR Horváth. Potvrdil, že mu po stretnutí s novinármi Kubánek telefonoval a oznámil vylúčenie zo strany. \"Je to jeho typický folklór, \" dodal Horváth.
Súčasného podpredsedu PSK Horvátha vyzvali na stiahnutie svojej nezávislej kandidatúry listom z okresnej organizácie Smeru - SD v Prešove. Túto výzvu však nerešpektoval.
Horváth, ktorý je univerzitným profesorom a bývalým majstrom sveta za ČSSR v hádzanej, oznámil svoju nezávislú kandidatúru v posledný možný deň v pondelok 17. októbra na tlačovej konferencii. Novinárom predložil vyhlásenie, v ktorom tvrdil, že ho takýmto návrhom oslovilo \"nemálo smerákov a to nielen v samotnom Prešove, ale aj v ďalších mestách a obciach regiónu\". Ide podľa neho o nespokojných s rozhodnutím KR Smer - SD, ktorá do volieb predsedu PSK nominovala nečlena strany Smer - SD, bývalého člena ĽS HZDS a Tkáčovej Ľudovej únie, terajšieho predsedu PSK Petra Chudíka. Horváth v tejto súvislosti tvrdil, že je určite lepšou alternatívou, než navrhovaná. „ Mám iné ľudské kvality a hodnoty, ktoré by priniesli novú filozofiu do regionálneho politického, či spoločenského života\" dodal.
 

Vyberte región

mark